Isnin, 11 April 2011

Sama tapi tak serupa...

Ape yang sama tapi tak serupa tu.. Siapa selalu beli barangan buatan China? Barangan berjenama tapi made in China. Bukan orang tau pun kan. Yang penting berjenama. Heheee.. 

Meh kita tengok antara barangan yang diciplak oleh China. Mana satu yang pernah korang beli. Heheee...

yang ni biase kite tengok...


Kasut sekolah pun ade....


Logo BMW pun kena ciplak


BMW 7 vs BYD F6


Daewoo Matiz vs Chery QQ


FILA dah jadi FTZA


PUMA dah jadi FUMA (to smoke in spanish)
PUMA yang smoking...


Honda CRV vs Laibao SRV


Mercedes C vs Geely Merrie 300


Neoplan Starliner vs Zonda A9


Camne nak sebut ni??


Nissan XTrail vs Greatwall Sing


Opel (Vauxhall) Frontera vs Landwind


Ni pulak PAMA...

Tak mampu beli Playstation?? Beli aje Polystation ni... Hahaaa...

Rolls-Royce Phantom vs Hongqi HQD


Smart vs Chinese Smart



Sony dah jadi Sonia...


Toyota Logo vs Geely Logo


Toyota Prado vs Dadi Shuttle

Orang China ni kreatif dan inovatif la. Walaupun ciplak, ramai yang beli dan guna barangan diaorang.

Pesanan ApiH, sokonglah barangan buatan Malaysia dan beli la yang original. Hahahaaa...



8 Komen:

mykhalis berkata... Reply to comment

china ni plagiat no 1..kan?

ApiH berkata... Reply to comment

sememangnye... habis semua diciplak...

topimagine berkata... Reply to comment

hahaha.. biar xori janji bergaya...jangan biar papa asalkan bergaya,... haha

Nobita Sensei berkata... Reply to comment

takleh lawan siam. ferrari pun diciplaknya.

faten suhaida berkata... Reply to comment

byk gler brg yg dah kena ciplak ni..ish3

ApiH berkata... Reply to comment

@ topimagine

betul2... bukan orang tau pun x ori kan.. hahaaa...

ApiH berkata... Reply to comment

@ Nobita Sensei

yang tu lagi hebat... ferrari pun diciplak nye...

ApiH berkata... Reply to comment

@ faten suhaida

tu la psal.. walaupun brg ciplak, tetap org beli kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...