Isnin, 18 April 2011

Kenapa susah sangat...


Korang semua tau suis ape dalam gambar tu?
Korang tau ape fungsi suis tu?
Kalau korang tak tau, maknanya korang tak pernah naik kereta
atau tak pernah ambik tau....
atau pun korang baru lahir ke dunia ni... Heheee...

Rasanya semua blogger tau kan ape benda dalam gambar tu
tau mana terletaknya benda tu
itu la suis signal kereta...
kalau motor lain suisnya...



Hari ni nak citer pasal pemandu kereta yang susah nak bagi signal bila nak masuk simpang dan memotong kenderaan lain...

ApiH pun pelik dengan pemandu yang pemalas ni...
suis signal terletak dekat dgn stereng...
dekat dengan tangan...
tu pun susah nak bagi signal....
lain la kalau signal tu diletak kat bahagian bawah kerusi ke, atas bumbung ke...




Designer kereta dah design kereta untuk kesenangan pemandu...
tapi pemandu yang pemalas ni tak pernah hargai kesenangan tu...
maybe pemandu yang pemalas ni sukakan cabaran...
tak suka kesenangan yang diberi...

Maybe designer kereta boleh tukar tempat letak suis signal tu...
letak kat kaki ke, kat atas ke...
atau korang ade idea yang lebih bernas??
yang boleh bagi cabaran kat pemandu yang pemalas ni...

 

22 Komen:

Pendekar Laut berkata... Reply to comment

betul.hangin betul aku orang yang tak reti bagi signal ni,kita ni punya la tggu kat simpang ingat dia nk go straight,alih-alih buat corner lap slamber je..cabut je buang lampu signal bg buaya makan.

ApiH berkata... Reply to comment

@ Pendekar Laut

betul tu... bagi signal pun susah... bukan setakat lampu signal je cabut buang, dengan tuan kereta skali buang. Heheee...

sarzli berkata... Reply to comment

ok la dr owang yg bagi signal sepanjang jalan tp x mo kona...lg bangsa.....t

qasehraihan berkata... Reply to comment

sangat stuju tu apih..hehe
susah beno ek..
hehe..

ApiH berkata... Reply to comment

@sarzli

yang tu lagi menyakitkan hati... tu terlampau rajin la plk... hahaaa...

ApiH berkata... Reply to comment

@ qasehraihan

memang susah... dan menyusahkan orang lain. heheee...

Bella Bell berkata... Reply to comment

hehee..saya xpernah pon drive kete....



^__^v

ApiH berkata... Reply to comment

@ Bella Bell

hahaaa... anda terselamat dari golongan pemandu yang malas... heheee...

mykhalis berkata... Reply to comment

itu kira ok latue/ini kalau dah gelap lampu keretapun taknak pasang!! inagt mata dia je yg nampak??

ApiH berkata... Reply to comment

@
mykhalis

yang tu lagi kejam tu... kalau jumpa pemandu camtu, tahan kereta, bagi duit rm1. suruh dia beli mentol lampu tu..

Miss Dill berkata... Reply to comment

mesti jari die pendek. tak sampai nak capai suis tu :)

Miss Dill^^

ApiH berkata... Reply to comment

@
Miss Dill

hahahaaaa... alasan yang boleh diterima...

Fyqa berkata... Reply to comment

agaknya dia kedekut kot. takot betri abeh.hihi

ApiH berkata... Reply to comment

@ Fyqa

kalau kedekut, naik je kereta lembu atau kereta tolak... heheee...

Munirah Johari berkata... Reply to comment

mOon x pandai drive...tp mOon taw suis apakah itu...

ApiH berkata... Reply to comment

@
Munirah Johari

bagus la camtu... kalau tak knal tadi ingat nak tunjukkan suis tu kat mana... dah kenal takpe la... hehehee...

Bro Ery berkata... Reply to comment

Haaa memang selalu sangat jumpa makhluk macam ni. Naik terbabas kereta kita kalau dia masuk mengejut. Cilaker perangai. Lesen terbang ke apa dorang ni.

P/s: Selalu Miss Tira komen hari ni Bro Ery (editor@2nd writer Cerita Tira) pula komen. Hehe.

ApiH berkata... Reply to comment

@ Bro Ery

tu la pasal... bawak kete suka2 hati... pastu buat muka tak salah... kalau kita honk, dia honk kita balik... buat muka bengang kena honk....

Cik TeN10 berkata... Reply to comment

hahaha marah betul apih ye.. sabo2

Koding berkata... Reply to comment

Kena buat kempen...
'Beri signal bila nak masuk simpang dan memotong kenderaan lain..."

ApiH berkata... Reply to comment

@ Cik TeN10


marah la jugak kalau pemandu yang selalu malas ni. bahaya kepada orang lain terutama penunggang motor... sabor je lah... hehehee...

ApiH berkata... Reply to comment

@ Koding

ingat camtu la. nak buat banner dan letak kat simpang yang selalu pemandu tak bagi signal.

pastu buat kempen jalan raya besaran...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...