Jumaat, 10 Jun 2011

Kanan & perlahan

Tiap² hari ApiH ulang alik pergi keje naik motor
nak kate jauh opis, tak la jauh sangat
dalam 30km lebih aje...
pergi balik dekat 70km je.... 

Pagi tadi time nak pergi keje, macam biase la lalu highway..
dan macam biase jugak la kena cilok sana, cilok sini coz jalan jam..
sampai satu selekoh tu, ApiH tengok kereta semua ke kiri..
"ni mesti ade kereta slow duk line kanan sekali", kata Apih dalam hati...

Apih pun follow ke kiri...
sampai je depan tu ApiH tengok rupanya motor yang duk line kanan sekali dan slow tu..
kalau motor superbike takpe la, ni motor biase je..
semua kereta duk bagi lampu tapi penunggang motor tu boleh buat selamba aje..
memang hati kering la mamat ni...

kedudukan penunggang motor di line kanan 


Lama la jugak motor tu duk line kanan sekali
last² sekali baru masuk line kiri
tu pun coz nak masuk simpan kiri agaknya...

Nasihat ApiH, kalau rase bawak slow, duk je la line kiri sekali..
jangan menyusahkan pemandu lain dan merbahayakan diri sendiri...
terutama yang menunggang motor...

6 Komen:

Daddy Ziyyad berkata... Reply to comment

miahahha...cantik lukisan bro :P

selalunya motor/kereta macam tu, kalau kena impit rapat2 dgn lori treler baru dia sedar nak ke tepi

ApiH berkata... Reply to comment

@ Daddy Ziyyad

time kasih kerana memuji lukisan hamba yg x seberapa tu.. hahahaaa...

tu la.. dah tau bawak slow, reti2 la nak ketepi.. pendek kata, ingatlah org tersayang...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... Reply to comment

tu la pasal... kadang2 menyusahkan orang lain kan.. dan ini akan lebih memudahkan berlakunye kemalangan :(

ApiH berkata... Reply to comment

@ Topimagine

betul tu... bile jd camtu, mula la nak salahkan orang lain..

mOon jOhari berkata... Reply to comment

...jauh jugak tu 30km...sama la kita ye...

depa x sayang diri depa...biaQ la...

ApiH berkata... Reply to comment

@ mOon jOhari

tu la... jauh dan memenatkan.. mOon ulang alik dari mana?

yup betul tapi ingat lah orang tersayang...hehee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...