Selasa, 21 Jun 2011

Antara TNB dan Lilin

ApiH rasa ada yang pernah dengar citer ni, tapi ApiH nak tulis jugak.
Citer ni ApiH dapat dari email seorang kawan ;)


Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan..

Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami,
dengan nada manja seraya berkata, "Ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak
pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat
dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa
pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga
ianya benar-benar pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh
pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakan
dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka.

Pegawai TNB tu pun berkata: "Ini rumah En. Ahmad ker?" 
"Ya, saya ni isterinya. Ada apa encik?"

Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan
lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss
saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas
balik cakap pegawai TNB tu.

"Apa? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni
sebulan lewat?!"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab:
"Ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam
komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu
lagi terkejut. "Apa!!! Saya lewat sebulan pun
awak semua boleh tahuuu!"

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan
"Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada
yang lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yang terperanjat beruk dengan kenyataan
pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan
suami saya. Lalu pegawai TNB tu pun beredar
dari situ.

Keesokan harinya, selepas si Ahmad ini di beritahu
oleh isterinya. Dia pun naik berang dan terus ambik cuti
dan pergi ke kedai TNB yang berdekatan.

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai
TNB yang ramai di situ, dia pun memekik seraya
berkata,

"Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun
nak heboh-hebohkan ke dalam Internet. Awak ni
semua yang berkeluarga tak pernah lewat sebulan
kerrrr?!! Bisness apa korang buat niii?
Nak kena saman kerr?

Lalu pegawai yang datang kerumah si Ahmad ni
berdiri dan mententeramkan keadaan. "Sabar encik,
sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan
perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu
membuatkan si Ahmad lagi naik berang.

"Apa? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap "Kalau macam tu,
Kita terpaksa 'potong' encik punya...."

Si Ahmad mencelah "apa? potong?! Abih tu isteri
saya di rumah nak pakai apa?"

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanya
isteri encik kena pakai LILIN ajer laaaa...."

=TAMAT=



16 Komen:

Shamsuddin Amin berkata... Reply to comment

potong jgn x potong...
lilin pun jadi la... hahaha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... Reply to comment

xsakit ke pakai lilin... hahaha

ABU berkata... Reply to comment

potong jak..hahahaha..

ApiH berkata... Reply to comment

@
Shamsuddin Amin

lilin panas wooo.. hahaaa...

ApiH berkata... Reply to comment

@
Topimagine

nak tau sakit ke x, kna try la dulu kot.. hahahaaa...

ApiH berkata... Reply to comment

@
Abu

hahaaaa.. potong, jangan tak potong...

Syuxer berkata... Reply to comment

hahahah boleh jadi salah faham neh..ehhe

ApiH berkata... Reply to comment

@ Syuxer

siasat dl sebelum berkata2.. heheee...

NuruL SyuhadaH berkata... Reply to comment

senget!! :P

ApiH berkata... Reply to comment

@
NuruL SyuhadaH

hahaaaa...

niena shopping2u berkata... Reply to comment

sampai sudah la diorang tatau eh
haha

SENGETTTT

niena shopping2u berkata... Reply to comment

sampai sudah la diorang tatau eh
haha

SENGETTTT

ApiH berkata... Reply to comment

@ niena shopping2u

hahaaa.... bukan senget je ni, sengal pun ade.. hahahaaa...

Fyqa berkata... Reply to comment

sian bni dia dpt laki mcm tu.

bni pon sma.
hahah!

ApiH berkata... Reply to comment

@ Fyqa

nak buat camne... dah jodoh.. heheee...

Cik Ina Do do Cheng berkata... Reply to comment

Apih ni kisah benar ke? ada gak orang cam tu zaman sekarang ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...